Deltagere søges til forsøg i Roskilde

Patientforeningen HS Danmark er blevet bedt om at hjælpe med at finde deltagere til et nyt HS projekt på Dermatologisk Afdeling, Roskilde Hospital:

Påsmøring af godartede bakterier

På Dermatologisk Afdeling, Roskilde Hospital er vi i øjeblikket ved at undersøge potentialet ved at påsmøre godartede bakterier på huden. Vores seneste HS forskning på Dermatologisk Afdeling tyder på, at personer med HS mangler godartede bakterier, inden bylderne opstår.

Derfor søger vi frivillige personer med HS, som kunne tænke sig at deltage i dette nye, spændende projekt. Forsøget indebærer kun, at man bliver podet i armhulen. Der er altså ikke smerte forbundet med studiet. Det kræver yderligere, at man skal besøge afdelingen tre gange.

For at kunne deltage skal man være diagnosticeret med Hidrosadenitis Suppurativa og ikke have klinisk synlig aktivitet i bare én armhule (dvs. ingen rødme, pus eller arvæv) i området omkring undersøgelsestidspunktet. Du må gerne tidligere have haft bylder i området.

Forsøget udføres på følgende måde:

Der fokuseres kun på armhulen.

  1. Der tages til at begynde med et klinisk foto af det område der ønskes undersøgt.
  2. For at få indsigt i, hvilke bakterier der allerede eksisterer i området (mikrobiota), podes der i et område på 5 x 5 cm. Prøven sendes umiddelbart efter til Statens Serum Institut til dyrkning og bestemmelse af bakterietyper.
  3. Der hvor du angiver, at der tidligere har været bylder, påføres der med en podepind et tyndt lag af godartede bakterier.
  4. Området lukkes tæt til med et specielt plaster (Tegaderm).
  5. Du skal beholde plastret på i 3-4 timer og ikke efterfølgende gå bad.
  6. Dagen efter møder du ind igen, og samme procedure gentages. Der opfordres til først at tage et bad 24 timer efter den anden påsmøring af bakteriefloraen.
  7. 7-10 dage efter aftales et møde på afdelingen, hvor lægen kigger på det undersøgte område. I den forbindelse tages også et nyt klinisk foto samt en ny podning af armhulen for at få indsigt i den potentielle ændring af mikrobiomet.

Hvis du kunne tænke dig at deltage, så skriv venligst en mail til Peter Theut Riis på pmik@regionsjaelland.dk

Forsøget udføres af:

Læge, PhD, Hans Christian Ring
Læge Peter Theut Riis
Professor, Dr.med., Ledende Overlæge Gregor B.E. Jemec