HS Awareness Week 2017

5-11. juni 2017 er udnævnt som HS Awareness Week.

Patientforeningen HS Danmark har i år valgt at sætte fokus på unge med HS. Sygdommen starter ofte efter puberteten eller først i 20’erne, men mange går i mange år – eller årtier – uden en diagnose. Det skal vi have lavet om på. Derfor har vi lavet en målrettet kampagne for at udbrede kendskabet til HS blandt unge og deres forældre. Alle andre er selvfølgelig velkomne til at læse med. Se den nye side på hjemmesiden om at være ung med HS her > og følg med på Facebook i løbet af ugen >

Det er første gang, vi markerer den internationale HS Awareness Week i Danmark. I Storbritannien har de mange års tradition for at markere HS Awareness Week med presse, gåture, sponsorevents osv. Det kan du læse mere om her >

I Italien holder organisationen Inversa Onlus “HS Awareness day”, hvor de deltager i en rundbordssamtale i Rom med en specialist i HS og en politiker. Det bliver ledet af en kendt journalist og sendt på TV.

Vores søsterorganisation i Belgien holder udstilling og åbent hus på forskellige hospitaler i løbet af ugen, og de håber på pressedækning.

I Frankrig holder organisationen Solidarité Verneuil udstilling på hospitalet i Nevers, mens Association Française pour la Recherche sur l’Hidrosadénite har arrangeret en event med gåture og underholdning den 4. juni.

I Spanien har ASENDHI aktiviteter ugen igennem med åbent hus på hospitaler, patienthistorier og aktivitet på de sociale medier.

I USA har organisationen Hope for HS kørt en kampagne for at få delstaterne til at udnævne hele juni som HS Awareness month. Det er lykkedes i flere stater. I løbet af juni er der aktiviteter og fundraising mange steder over hele USA.

I løbet af ugen kører der også kampagne på Twitter under hashtagget #HidradenitisSuppurativa, og du kan på denne side hente et Twibbon og et cover til Facebook, som viser, at du støtter HS Awareness. Et Thunderclap skyder HS Awareness Week i gang mandag morgen, den 5. juni.