Indvielse af Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme

Den 6. marts 2019 er Patientforeningen HS Danmark med til at fejre åbningen af Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme. Centret indvies med en reception ved Aarhus Universitetshospital i Skejby

Flere hundredetusinde danskere lever med én eller flere autoimmune sygdomme som HS, kronisk tarmbetændelse, leddegigt og rygsøjlegigt. Patienter med autoimmune sygdomme er ofte multisyge og lever med mere end én autoimmun diagnose – for eksempel har mange med HS også gigt- eller tarmsygdomme. Det giver komplekse sygdomsforløb og udfordringer for både patient og sundhedssystem.

Derfor er det nationale center sat i verden for at udvikle viden og nye løsninger, der skal sikre denne patientgruppe et helhedsorienteret og sammenhængende behandlingsforløb. Centeret er resultatet af flere års forarbejde i netværksgruppen “De Autoimmune”, hvor vi har arbejdet sammen med Colitis-Crohn-foreningen, foreningen for Morbus Bechterew og Rygsøjlegigt, Foreningen for Unge med Gigt (FNUG) samt Psoriasisforeningen. Senest er foreningen FAIM kommet til og er med i samarbejdet om det nye center.

Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme indvies ved reception på Aarhus Universitetshospital onsdag d. 6. marts 2019 kl. 15-17 i Auditoriet på plan 1 (C110). Indgang C, Palle Juul-Jensens Boulevard 35.

Program for indvielsen

  • Velkomst v. Mette Deleuran, ledende overlæge på Klinik for Hud- og Kønssygdomme
  • Præsentation af centret v. Lars Iversen, professor på Klink for Hud- og Kønssygdomme
  • Tale ved hospitalsledelsen v. Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør Aarhus Universitetshospital
  • Præsentation fra involverede patientforeninger:
    • FAIM v. Bente Buus, landsformand
    • De Autoimmune v. Lars Werner, direktør for Psoriasisforeningen
  • Tale v. Anders Kühnau, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland
  • Åbning af centret v. Liselotte Blixt (DF), formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalget

Efterfølgende vil der være uformel reception med buffet.

Tilmelding senest 28. februar til info@hidrosadenitis.dk (for medlemmer af foreningen).